Nieuws /

Bereikbaarheid Egmond aan Zee

De kustplaats Egmond aan Zee is een dorp met maar één uitvalsweg. Parkeren is hier bijna niet mogelijk en het dorp is vanaf 8.00 uur afgesloten voor verkeer. Het is belangrijk om daar met vervoer rekening mee te houden. We raden je aan om met de trein te komen en dan vanaf NS-station Heiloo met een pendelbus richting Egmond aan Zee te komen.

Vanaf 8.30 uur rijden de bussen vanuit Alkmaar en Heiloo van de vijf verschillende opstapplaatsen. Vanwege grote drukte wordt iedereen aangeraden zéér tijdig bij de vertrekplaatsen aanwezig te zijn. Van belang is daarbij te weten dat bij het NS-station Heiloo nauwelijks parkeerruimte beschikbaar is, deze vertrekplaats is met name voor treinreizigers.

Vanwege beperkte parkeercapaciteit in het algemeen een tip: plaats de auto bij een nabijgelegen treinstation (Krommenie, Uitgeest of Alkmaar-Noord) en neem de trein naar Heiloo. Vanaf daar brengt de pendelbus je binnen 10 minuten naar Egmond. Ter plekke zijn voor zowel deelnemers als supporters nog retourbuskaartjes voor de prijs van € 5,00 verkrijgbaar.

Kom op de fiets
Wij raden deelnemers uit onder andere Bakkum, Castricum, Limmen, Heiloo, Bergen en Alkmaar aan om met de fiets naar Egmond aan Zee te komen. Het is, zeker op de terugweg, een extra inspanning op deze toch al vermoeiende dag. Het is echter ook een snelle manier om na de loop weer thuis te komen. Kom je met de fiets dan is er een grote fietsenstalling aanwezig naast Sporthal De Watertoren.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief