Inleiding

Ga jij op zondag 14 januari 2018 de strijd met de elementen aan? De Saucony Egmond Halve Marathon staat garant voor 21,1 km zwoegen en ploegen. Over asfalt en duinen. Dwars door mul zand en scherp helmgras. Klimmen op de Bloedweg en langs de Van Speijk Vuurtoren. En goede kans dat wind, regen en kou je het er niet gemakkelijker op gaan maken. Niet voor watjes dus…

Is de halve marathon nog net iets te lang, maar wil je toch meelopen over het strand en door de duinen van Egmond? Kies dan voor de kwart marathon (10,5 km). Voor kinderen van 6 t/m 13 jaar is er de Egmond Mini Marathon.

Inschrijven voor de 46e editie is mogelijk vanaf maandag 14 augustus 2017. De inschrijving sluit op maandag 1 januari 2018 of eerder bij het bereiken van de deelnemerslimiet.

Naast de Saucony Egmond Halve Marathon organiseert Le Champion in januari nog twee evenementen in Egmond aan Zee. Op de zaterdag voorafgaand aan de halve marathon vindt traditiegetrouw de strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond plaats. Tijdens dit evenement mountainbiken de deelnemers via het strand naar Wijk aan Zee en weer terug. Ook organiseert Le Champion twee weken later de Egmond Wandel Marathon tegen reuma. Tijdens deze wandeltocht lopen de deelnemers in twee dagen tijd een hele marathon.

 

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief