Training

Meedoen aan de Saucony Egmond Halve Marathon is een geweldige loopervaring. Het is een enorme uitdaging om aan deze bekende winterklassieker mee te doen. Ook hier geldt dat een goede voorbereiding essentieel is om optimaal te kunnen genieten van jouw deelname.


Midwinterduinloop
Le Champion organiseert op zaterdag 9 december de Midwinterduinloop in Egmond-Binnen, een prima voorbereiding op de Saucony Egmond Halve Marathon. Deelnemers kunnen kiezen voor een 7,6 of 16,8 km. De starttijd voor beide afstanden is 11.00 uur. Het parcours door het Noordhollands Duinreservaat bestaat uit verschillende ronden die je, naar gelang de afstand, meerdere keren loopt. In het duingebied volg je verharde en onverharde wegen en kun je tijdens het lopen genieten van de afwisselende natuur. Het duinparcours is vergelijkbaar met het duinentraject dat in de Saucony Egmond Halve Marathon is opgenomen.

Kijk voor meer informatie op www.lechampion.nl.


Goed van start met Runnersworld (Nieuwe datum 2017 volgt)
RW LOGO_TRANSPRunnersworld helpt je goed aan de start te verschijnen! Met een verkenningsloop (in de ochtend van 13 november, rondom Egmond aan Zee) op het parcours dat je op 8 januari af zal leggen, een startbewijs voor de Midwinterduinloop, een rugzak én een beanie muts, beiden speciaal gemaakt voor de Saucony Egmond Halve Marathon.

Onder begeleiding van ervaren looptrainers verken je het zware Egmond parcours. Deze training is voor lopers van ieder niveau. Naast aandacht voor looptechniek, voeding en blessurepreventie geven we ook allerlei tips voor de wedstrijddag zelf. Tevens is er de mogelijkheid om specifieke vragen te stellen aan de Runnersworld Egmond expert.

  • De verkenningsloop is in de ochtend van 13 november (rondom Egmond aan Zee)
  • Midwinterduinloop 9 december (7,6 of 16,8 kilometer)

Kosten volledig pakket: € 45 (parcoursverkenning, Midwinterduinloop, rugzak en beanie)
Kosten zonder Midwinterduinloop: € 42 (parcoursverkenning, rugzak en beanie)

Deze pakketten zijn enkel te verkrijgen via Runnersworld! Geïnteresseerd of wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@runnersworld.nl.


Online LoopCoach
De Online LoopCoach van Runner’s World Magazine op www.runnersweb.nl is een gratis, interactief hulpmiddel dat wetenschap, wiskunde en 40 jaar hardloopervaring combineert om hardlopers een betrouwbaar, persoonlijk trainingsprogramma te bieden.

Na het invoeren van een aantal gegevens (favoriete afstand, aantal trainingen) ontvang je direct een trainingsprogramma dat is afgestemd op jouw persoonlijke ambitie en niveau. Via dit gratis loopprogramma van ‘s werelds populairste hardloopmagazine kun je op jouw eigen niveau op verantwoorde wijze de training richting de Egmond Halve Marathon opbouwen.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief